Domowa ciastolina !!!
Przepis nam służy już od długiego czasu
2 szklanki mąki
1 szklanka soli
2 szklanki wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
barwnik spożywczy
Składniki podgrzewamy na małym ogniu ,aż uzyskamy plastyczną masę.
Ciastolina jest bardziej elastyczna i miększa.
Zastosowania ma jak ciastolina kupna z tym,
że tak nie śmierdzi jak .
Dla wzmocnienia walorów zapachowych można dodać kilka kropli olejku do pieczenia.
Podobno masa nie wychodzi bez dodania kwasku ( lub soku z cytryny).
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku ( nawet rok)
Przepis nam służy już od długiego czasu
2 szklanki mąki
1 szklanka soli
2 szklanki wody
2 łyżki oleju
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
barwnik spożywczy
Składniki podgrzewamy na małym ogniu ,aż uzyskamy plastyczną masę.
Ciastolina jest bardziej elastyczna i miększa.
Zastosowania ma jak ciastolina kupna z tym,
że tak nie śmierdzi jak .
Dla wzmocnienia walorów zapachowych można dodać kilka kropli olejku do pieczenia.
Podobno masa nie wychodzi bez dodania kwasku ( lub soku z cytryny).
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku ( nawet rok)
rewelacja ! super wychodzi , lepsza od sklepowej , a o ile tansza :) BOMBA!!! POLECAM!!!
OdpowiedzUsuńSUPER ! SUPER ! SUPER !!!
OdpowiedzUsuń